Villan helt övertänd. Foto: Räddningstjäsnten Väst.

Villa helt övertänd i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner kraftigt i en villa i Måsarp nordost om Varberg. Räddningstjänsten är på plats för att få elden under kontroll. Ingen befann sig kvar i huset när de kom fram till platsen.

Det var strax efter klockan tio som Räddningstjänsten larmades. De var snabbt på plats för att inleda släckningsarbetet av den brinnande villan.

– Elden har gått genom taket. Villan är helt övertänd, säger Peter Stened, inre befäl på Räddningstjänsten Väst.

Det rör sig om en en och en halvplans-villa belägen i Måssarp mellan Valinge och Lindberg. En person som körde förbi noterade att det brann och kontaktade SOS Alarm. Elden ska ha spridit sig till både källare, bottenplan och vindsplan.

Den person som äger bostaden befinner sig utanför huset. Han befann sig inte i huset när det började brinna.

I nuläget jobbar brandmännen med att försöka få kontroll på elden så att den inte sprider sig. Det ska finnas andra byggnader i närheten men de är inte i hotat läge.

– Jag har tagit beslut om att vi ska låta byggnaden brinna ner. Det finns inget att rädda och det brinner så pass omfattande, säger Cecilia Leman, brandingenjör på plats.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats och vad som har orsakat branden är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.