Utbildningsförvaltningen har lagt fram ett förslag till den styrande koalitionen Ansvar för Laholm, som inte uppskattas av kommunens barnfamiljer. Foto: Tony Bagoly

Stora protester mot skolnedläggningar i Laholm

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrar och barn drog ut på stan och protesterade mot föreslagna skolnedläggningar i Laholm på tisdagskvällen. Rädda skolan, skanderade slagorden på Hästtorget.

– Här är nog ett par hundra personer i kväll, jag har själv en dotter på Genevadskolan, säger Tony Bagoly, ledamot (SD) i utbildningsnämnden och en av föräldrarna som skulle delta på fullmäktigemötet på Laholms teater.

Protesterna gäller politikernas förslag att lägga ned Ahlaskolan och Genevadskolan.

Nedläggningshotade skolor i Laholm

– Vi har protesterat mot det hela tiden, med namninsamlingar och vi har försökt engagera så många som möjligt. Det har inte varit svårt. Jag hoppas vi får behålla våra skolor, säger Tony Bagoly.

Tror på mindre skolor

Det var Camilla Wäli som sent på måndagen skrev ihop en demonstrationsansökan och lämnade till polisen.

– Jag kände att vi måste synas vi familjer som berörs. Jag lade ut i olika Facebookgrupper och det blev bra uppslutning. Jag hoppas de lägger ner de här dumma idéerna, säger hon.

Ska alla in och delta på fullmäktigemötet ikväll?

– En del behöver hem och natta barn, men en del familjer delar på sig för att visa att vi är här, säger Tony Bagoly.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nedläggningshotade skolor i Laholm

Mer i ämnet