En person greps och en omhändertogs vid bråket på asylboendet Arena Hotell i Halmstad. Foto: SVT

Gick till attack med sax

Uppdaterad
Publicerad

Två personer skadades i attacken på asylboendet Arena Hotell i Hotell. En man sitter anhållen.

Det var tjugo i två på natten som polisen fick larm om ett större bråk på asylboendet på Vallås i Halmstad.

Fllera ambulanser kom till platsen och två personer fördes till sjukhus. Den ena personen var då medvetslös, men utan livshotande skador, och den andra hade fått en skada på handen. Polisen har senare under dagen gått ut med att båda två bedöms ha fått lindriga stickskador.

Många ska höras

En man i 25-årsåldern greps och har sedan anhållits misstänkt för grov missahandel alternativt försök till dråp. Han ska ha gått till attack mot flera boende med ett knivliknande föremål. Det finns uppgifter om att det var en sax.

Efter förhör under eftermiddagen fattade åklagare beslut om att han ska sitta fortsatt anhållen. Förhör fortsätter under kvällen och under morgondagen.

– Det är en stor mängd personer som ska höras som vittnen. Det kan också bli fler som visar sig vara målsägande i det här, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Läs mer: Boendet har slagit larm om mannen tidigare

Förutom de två som ska ha blivit skadade kan flera personer har blivit utsatta för hot av mannen.

Motsättningar kända

Polisen säger att bråk vid asylboenden sker allt oftare över hela landet. Spänningarna uppstår på boendena och Arena Hotell är inget undantag.

– Vi har känt till att det funnits motsättningar mellan två grupperingar och det var mellan dessa två grupper som bråket uppstod, säger Johan Johansson, vakthavande befäl i Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.