Anmälan av bygglov, som till exempel attefall, ökade med 33 procent jämfört med förra året. Andra vanliga saker man söker bygglov för är utvändig ändring, tillbyggnad och nybyggnad av enbostadshus. Foto: SVT

Stort intresse för bygge av attefallshus i Kungsbacka

Publicerad

2020 var ett år då intresset för att bygga och renovera i länet ökade markant – något som SVT Nyheter Halland tidigare rapporterat om. Kungsbacka kommun fick in rekordmånga bygglovsärenden och de flesta gäller attefallshus eller attefallstillbyggnad.

- Vi har fått in över 2047 ärenden under år 2020. Det har aldrig varit så många ärenden in tidigare, säger Hanna Ståhl, verksamhetschef för bygglovavdelningen, säger Hanna Ståhl som är verksamhetschef för bygglovsavdelningen, i ett pressmeddelande.

Ärendemängden ökade med cirka 20 procent under andra halvan av året jämfört med 2019. Det innebär cirka 200 fler ärenden.

Gäller även enbostadshus

Anmälan av bygglov, som till exempel attefall, ökade med drygt 30 procent jämfört med 2019. Andra vanliga saker man söker bygglov för är utvändig ändring, tillbyggnad och nybyggnad av enbostadshus.

Under året har bygglovavdelningen i Kungsbacka kommun tagit beslut i mer än 2000 ärenden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer