Ritning på den nya stora lekplatsen i Ullared. Foto: Hags

Superlekplats öppnar i Ullared

Publicerad

Nu ska även de allra minsta barnen få utlopp för sin energi när de besöker Gekåsbyn i Ullared. Dagen före midsommar invigs nämligen en gigantisk lekpark på nästan tusen kvadratmeter.

Sedan tre veckor tillbaka har arbetet pågått med att bygga upp den stora lekparken på promenadavstånd från campingen vid shoppingmetropolen. Aktiviteterna kommer att äga rum på en yta på 953 kvadratmeter.

– Vi har lyssnat på våra gäster och de har saknat något för de allra minsta, säger Johanna Olesen, platschef Gekåsbyn, till SVT Nyheter Halland.

Ullared

Fokus på säkerhet och miljö

Lekplatsen, som just nu håller på att färdigställas, byggs främst av trä och ska innehålla klättring, hinderbana och dubbla linbanor. Marken kommer att bestå av miljövänligt grönt gummi.

– Det är lite unikt för vi har tänkt mycket på skog och natur och att använda miljövänliga material. Det ska vara säkert och miljömässigt och vi har tagit in en leverantör som följer alla lagkrav, säger Johanna Olesen.

Det återstår ett par veckors arbete innan lekplatsen i Ullared öppnar för barnen. Foto: Gekåsbyn

Upp till åtta år

Vid invigningen den 22 juni kommer inget band att klippas. I stället ska barnen på en given signal få springa genom ett band uppsatt ungefär som ett målsnöre.

– Den stora anstormningen av gäster börjar alltid när skolan har slutat och sedan blir det full rulle från sommarlovets start, säger Johanna Olesen.

Lekplatsen riktar sig till alla barn upp till åtta år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ullared

Mer i ämnet