Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Surfaren Simon Jansson och kommunstyrelsens ordförande, Ann-Charlotte Stenkil (M) om inställningen gentemot surfen. Foto: SVT

Surfarna kritiska mot kommunens tidigare inställning

Publicerad

Sedan några år tillbaka har kommunen planerat för en upprustning av Apelviken där det bland annat finns planer för ett nytt surfhus. Men surfarna menar att de tidigare har mötts av motstånd från kommunen.
– Vi kan känna att kommunen under lång tid inte främjat surfkulturen fastän de använt sig av den i marknadsföringssyfte, säger Simon Jansson, styrelseledamot i Varbergs Förenade Surfare.

Surfarna menar att kommunen gjort en helvändning när de nu valt att storsatsa på surfen i Varberg. Kommunstyrelsens ordförande, Ann-Charlotte Stenkil (M) säger däremot att hon inte känner igen surfarnas uppfattning men instämmer i att surfen är och har varit viktig för Varbergs varumäke.

– Vi har absolut använt surfing för att marknadsföra Varberg. Vi kanske hade kunnat göra mer men nu gör vi den här stora satsningen, säger hon.

I klippet berättar surfaren Simon Jansson och Ann-Charlotte Stenkil om hur de ser på saken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer