Svarta snusdosor återvinns inte

Uppdaterad
Publicerad

Butiksägaren Niklas Voss i Våxtorp hakade på Swedish Match uppmaning att samla in och panta snusdosor. Men han visste inte att de svarta snusdosorna inte återvinns. Nu vill han att snustillverkaren byter färg på dosorna – något som också är på gång.

Nyligen berättade SVT Nyheter Halland om att du nu kan panta dina snusdosor i en matbutik i Våxtorp i Laholms kommun. Idén fick butiksägaren Niklas Voss efter att ha sett snusdosor pantas i Lund. Initiativet från början kommer från snustillverkaren Swedish Match själva, som i somras införde möjligheten att panta snusdosor i ett fåtal butiker, bland annat företagets egna.

Men det är inte alla snusdosor som återvinns – eftersom inte svarta dosor återvinns i dagsläget. 

I klippet ovan hör du Niklas Voss reaktion på att alla dosorna inte återvinns och du får även höra Swedish Match berätta om hur det ska gå till när de svarta dosorna kan bli ett minne blott. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.