Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Butiksägaren Niklas Voss i Våxtorp (th) trodde alla snusdosorna han pantade gick till återvinning – men så var det inte. Nu berättar Patrik Hildingsson, från Swedish Match (tv), att de icke återvinningsbara, svarta dosorna, kan vara påväg bort. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Svarta snusdosor återvinns inte

Uppdaterad
Publicerad

Butiksägaren Niklas Voss i Våxtorp hakade på Swedish Match uppmaning att samla in och panta snusdosor. Men han visste inte att de svarta snusdosorna inte återvinns. Nu vill han att snustillverkaren byter färg på dosorna – något som också är på gång.

Nyligen berättade SVT Nyheter Halland om att du nu kan panta dina snusdosor i en matbutik i Våxtorp i Laholms kommun. Idén fick butiksägaren Niklas Voss efter att ha sett snusdosor pantas i Lund. Initiativet från början kommer från snustillverkaren Swedish Match själva, som i somras införde möjligheten att panta snusdosor i ett fåtal butiker, bland annat företagets egna.

Men det är inte alla snusdosor som återvinns – eftersom inte svarta dosor återvinns i dagsläget. 

I klippet ovan hör du Niklas Voss reaktion på att alla dosorna inte återvinns och du får även höra Swedish Match berätta om hur det ska gå till när de svarta dosorna kan bli ett minne blott. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer