Hugh Grant kan snart flytta in i Torekov. Foto: AP / SVT

Svenska sommarhuset står redo för Hugh Grant

Uppdaterad
Publicerad

För snart två år sedan köpte filmstjärnan Hugh Grant, 56, ett hus i Torekov utanför Båstad tillsammans med fästmön Anna Eberstein. Nu ska gräsmattan vara utrullad och huset stå klart för inflytt.

På Bjärehalvön i norra Skåne har världsstjärnan setts flera gånger de senaste åren. Ofta i samband med tennisturneringen Swedish Open i Båstad och nästan alltid tillsammans med den svenska tv-producenten Anna Eberstein.

LÄS MER: Filmstjärnan har köpt hus i Torekov

Nu rapporterar Kvällsposten att det hus den kände skådespelaren köpte för sex miljoner kronor i oktober 2015 står redo för inflytt. Att det tagit ett tag att få färdigt huset ska bero på att det revs och i stället gav plats för ett nybygge på 230 kvadratmeter.

Enligt tidningen ska gräsmattan ha rullats ut på tomten strax före midsommarhelgen och genom fönstren skymtas både lampor och gardiner. Huset ska bland annat innehålla fem sovrum och tre badrum. Från träterassen ska paret ha utsikt mot Kullaberg och Hallands väderö.

”Fantastiskt stilig”

Kvällsposten har pratat med några Torekovsbor som ser fram emot stjärnans inflytt.

– Han är välkommen hit. Grant verkar trevlig, han utmärker sig inte, säger en granne till tidningen och en annan boende är inte direkt missnöjd med att ha engelsmannen nästgårds.

– Han är ju fantastiskt stilig också, det får vi inte glömma, säger hon till KvP.

Swedish Open i tennis drar igång i Båstad den 16 juli. Kanske anländer Hugh Grant lagom till dess.

LÄS MER: Nu anländer Solsidan till Torekov

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.