SD:s gruppledare om Skoglund och Försäkringskassan: ”Ett missförstånd”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas gruppledare i Halmstad Fabio Ishaq ger nu sin kommentar efter SVT:s avslöjande att Försäkringskassan i ett beslutsunderlag bedömt att Andréa Skoglund (SD) felaktigt tagit emot 135 000 kronor i sjukpenning.

– Det är ett beslutsunderlag som kan överklagas. Därför har vi kopplat in en jurist, säger Ishaq.

Det var i förra veckan som SVT Nyheter Halland kunde avslöja att Andréa Skoglund (SD) varit politiskt aktiv samtidigt som hon tog ut sjukpenning som sjukskriven på heltid.

Försäkringskassan bedömer att Andréa Skoglund inte berättat sanningen för myndigheten och att hon ska betala tillbaka sjukpenning på 135 000 kronor. Andréa Skoglund har under året samtidigt fått 70 000 kronor i arvode som politiker i Halmstads kommun.

Enligt gruppledare Fabio Ishaq (SD) har Andréa Skoglund i överenskommelse med partiet tagit paus från de politiska uppdrag i Halmstad hon får arvode för från kommunen.

Starta klippet ovan för att se honom berätta hur han ser på ärendet och rapporteringen om Skoglund.

Det här är vad Försäkringskassan bedömer att Andréa Skoglund (SD) har gjort fel:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.