Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi hjälper folk att möta människor de aldrig hade träffat annars.” Hör löpledare Jonas Eklöf berätta i klippet. Foto: Privat

”Sveriges snällaste löparklubb” finns i Halmstad – prisas för inkludering

Publicerad

Halmstadklubben Fika Sports Club lämnade Friidrottsgalan 2024 som en vinnare. Löparklubben har tilldelats Svenska löpares pris.

– Det känns helt fantastiskt, säger löpledaren Jonas Eklöf.

Hör klubbens löpledare Jonas Eklöf i klippet ovan berätta vad det betyder att vinna pris.

Löparklubben hyllas för sin förmåga att inkludera och locka såväl erfarna som oerfarna löpare till klubben i Halmstad.

Medlemmarna själva kallar gemenskapen i Fika Sports Club för ”Sveriges snällaste löparklubb.” Mer än 200 personer, i olika åldrar och med olika bakgrunder, deltar i klubbens löparpass.

Så lyder motoiveringen

”Oavsett om du springer ultra, är en erfaren traillöpare eller springer dina första kilometer finns det plats för dig hos Jonas Eklöf i Fika sport club. Den välkomnande attityden har lockat över 200 medlemmar med olika bakgrunder och åldrar att hitta löparglädjen tillsammans. Jonas har en outtröttlig vilja att dela med sig av lusten att springa och få medlemmarna att utvecklas och arrangerar pass under veckans alla dagar. Under passen, som kan innehålla såväl intervaller som trail och sköna långpass, kan alla vara med och anpassa efter sin nivå. Man kan ge allt i intervallerna för att ta nästa steg i sin löpning eller vara med och springa för att det är trevligt. Men Fika sport club är mer än löpning, det är – som namnet skvallrar om – även en social gemenskap vilket knyter medlemmarna samman och skapar långsiktighet i träningen.

Jonas Eklöf har tillsammans med sina duktiga ledare och farthållare skapat det som medlemmarna kallar Sveriges snällaste löparklubb, och ingen kan väl då vara mer förtjänt av Svenska löpares pris 2024. ”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.