Foto: SVT/TT

SVT-meteorologens soliga besked: nu kommer vårvärmen

Uppdaterad
Publicerad

Hela Halland har vårtemperaturer och längsmed kusten är det meteorologiskt sett faktiskt vår. Och det är något som kommer märkas nu under helgen, enligt SVT:s meteorolog Nitzan Cohen.

Minst tio grader varmt. De temperaturerna kan hallänningarna vänta sig under helgen, men det finns också goda möjligheter att det blir betydligt varmare.

Men Nitzan öppnar även upp för möjligheten att temperaturerna går upp mot 15 grader, under förutsättning att det inte blåser för mycket.

Kan bli 20 grader

Under söndagen väntas ett mindre blåsigt väder och de flesta delarna i Halland kan vänta sig 15 grader.

– I södra delen av Halland ser det enligt dagens prognos ut att bli ganska soligt och temperaturen kan sticka upp mot 20 grader, säger Nitzan Cohen.

Han påpekar dock att de riktigt varma temperaturerna beror mycket på om det blir molnigt eller inte. Pålandsvind gör också att det kommer vara kallare precis vid havet, eftersom vattnet fortfarande är kallt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.