Från vänster: Ola, Mikael och Cecila Rimstedt. Bilden är från när de vann Elitserien 2017 för andra året i rad. Foto: Svenska Bridgeförbundet.

Syskontrio från Haverdal deltar i bridge-EM

Publicerad

Mikael, Ola och Cecila Rimstedt är uppväxta i Haverdal har alla tre siktet inställt på en EM-guldmedalj.

Familjen Rimstedt kallas även ”Familjen Bridge”. Inte så konstigt kanske med tanke på att i princip varje familjemedlem håller på med kortspelet.

– Förutom jag själv och mina tvillingbröder har jag även en storasyster som tävlar på landslagsnivå. Sedan spelar mina föräldrar och vissa av mina mor-och farföräldrar, säger 29-åriga Cecilia.

Har vunnit fler medaljer

Hon började lira bridge som sexåring. Hennes yngre bröder, Mikael och Ola, började ännu tidigare. Med åren har de blivit professionella och deltagit i många tävlingar.

Cecilia vann guld i junior-VM 2006 och tvillingarna har tagit guldmedalj i samma tävling två gånger; dels som par, dels som lag. Det är inte heller första gången de spelar EM.

– Jag vann brons 2010 och mina bröder fick silver för två år sedan, säger Cecilia.

Tränat via nätet

Men något guld i Europamästerskapen för seniorer har de ännu inte lyckats knipa. Men nu kanske det blir ändring på det. Mellan den 6 och 16 juni avgörs lag-EM i bridge i belgiska Oostende.

Mästerskapen spelas i tre klasser och Sverige har lag i varje. Tvillingarna spelar i den öppna klassen medan Cecilia kör damklassen tillsammans med en Örebro-tjej.

– Vi har tränat mycket under våren och finslipat våra metoder. När vi inte varit på samma plats har vi övat via nätet, berättar Cecilia.

Hårda motståndare

Hon uppskattar antalet träningstimmar till mellan två och tre timmar dagligen. Hemligheten i att vara en skicklig bridge-spelare ligger i att kunna sätta sig in i motståndarens hjärna.

– Precis som i schack måste man tänka flera steg framåt. Sedan krävs också logiskt tänkande och ett gott samarbete med spelpartnern, säger Cecilia.

Trion kommer stöta på tuffa motståndare. I damklassen tror Cecilia att Polen och England utgör största hotet.

– Det är klart man hoppas på guld. Konkurrensen är stentuff, men chansen finns. Det är alltid en ära att få representera Sverige i de här sammanhangen, säger Cecilia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.