Foto: SVT

Taxi Halmstads beställningscentral flyttar till Lund

Uppdaterad
Publicerad

Ett tiotal telefonister vid beställningscentralen i Halmstad sägs upp när Cabonline centraliserar verksamheten till Lund, skriver Hallandsposten.

Företaget Cabonline tog över Taxi Halmstads verksamhet för ett år sedan. Företaget har redan en stor beställningscentral i Lund. Därifrån tas taxibeställningar emot från flera delar av landet, så som Göteborg, Malmö, Jönköping och Borås. För att effektivisera verksamheten kommer nu beställningscentralen i Halmstad successivt att flytta till Lund under de kommande sex månaderna, rapporterar Hallandsposten.

– I framtiden kommer det att satsas mycket på teknik inom taxi. För att kunna ha den främsta tekniken och effektiviseringen så bygger man större enheter. Det blir väldigt dyrt att ha den tekniken i mindre enheter, säger Tommy Edlund, ansvarig för Cabonline region syd till Hallandsposten.

Samtliga telefonister som idag arbetar i Halmstad har sagts upp. Tommy Edlund säger till tidningen att den nya tekniken gör att telefonisterna kan sitta på en annan ort och ändå betjäna lokalt.

Anställer chaufförer

Samtidigt som telefonisterna sägs upp meddelar Cabonline att de planerar att anställa ett 30-tal taxichaufförer i Halmstad, då företaget har svårt att hinna med alla körningar.

– Vi kommer att ha brist på både fordon och förare och behöver fler. Vi har högkonjunktur under det kommande halvåret med tanke på att Halmstad är en sommarstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.