I klippet berättar Magnus Andersson, thaiboxare från Halmstads kommun, om VM-titeln. Foto: SVT

Thaiboxaren från Halmstad hårdtränar för VM

Uppdaterad
Publicerad

Internationellt är han ett välkänt namn. Men i Sverige är Magnus ”Crazy Viking” Andersson fortfarande lite av en dold supertalang. Nu är han på väg att bli historisk då han är en av få svenskar som ska tävla om en VM-titel för en av världens största organisationer inom thaiboxning.

– För min egen del är det bland det största jag kommer att göra, säger han.

Han började med thaiboxning för tio år sedan på Halmstad Muay Thai, men de senaste tre åren har han bott i Thailand för att satsat allt på boxningen. Magnus Andersson, 25 år från Oskarström, berättar hur han fått sätta familj, vänner och kärlek åt sidan för att kunna nå till den nivå han är på idag.

VM-titeln han nu kommer att tävla berättar han är större än en ”vanlig” VM-titel.

– VM i thaiboxning är fortfarande amatör medan detta specifikt är en proffs-match, säger Magnus Andersson.

Första svensk att tävla om titeln

Det handlar om att ta hem titeln som ”World Champion” för organisationen Lion Fight Promotions, som är en av världens största. Han är en av få svenskar som någonsin tävlar om titeln.

När SVT Nyheter Halland träffar honom är han hemma i Halmstad på besök innan han åker tillbaka till Thailand för att hårdträna inför tävlingen, som går av stapeln den 31 augusti i Göteborg.

Magnus Andersson säger att han till en början inte trodde att det var möjligt att livnära sig på sporten. Nu är han ett välkänt namn inom thaiboxningen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.