Foto: SVT

Tidigare morddömd vill ha 1,5 miljon i skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Den 23-årige man som först dömdes för mordet på en 26-årig man på en cykelbana på Falkagård och sedan friades i hovrätten kräver nu ekonomisk kompensation.

Det var i oktober 2013 som en man sköts till döds vid bostadsområdet Falkagård i Falkenberg. 23-åringen som misstänktes för mord erkände att han varit i området i samband med skottlossningen, men att han var där i ett annat ärende. Tingsrätten dömde honom dock till livstids fängelse för mord, men domen överklagades. När hovrätten meddelade sin dom i juli i år friades 23-åringen. Domstolen ansåg att bevisen inte var tillräckligt starka och han försattes då på fri fot.

Då hade han suttit i häktet i sju månader med fullständiga restriktioner.

På grund av detta och den stora uppmärksamhet som fallet fått i media vill nu 23-åringen få 1.440.000 kronor i ersättning för sitt lidande. Han ansöker nu hos Justitiekanslern om ersättning vid frihetsinskränkning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord Falkagård

Mer i ämnet