Tonåringar trängde sig in på fest – misshandlade föräldrarna

Uppdaterad
Publicerad

Fyra oinbjudna tonårskillar försökte ta sig in på en fest i Harplinge under fredagskvällen. När två föräldrar till en av tjejerna kom till platsen blev de misshandlade av killarna. Gärningsmännen är nu misstänkta för grovt olaga hot mot grupp, grovt olaga hot mot en person samt två fall av misshandel.

Strax efter klockan elva under fredagskvällen larmades polisen till ett hus i Harplinge. Det efter uppgifter om att fyra oinbjudna tonårskillar försökt tränga sig in i huset vilket lett till att det blivit bråk. En av killarna ska även ha hotat tjejerna med ett pistolliknande föremål.

När föräldrarna till tjejen som hade festen kommer hem blev de misshandlade av de fyra killarna som därefter lämnade platsen. Polisen kunde senare under kvällen gripa killarna ombord på en buss där de även hittade en kolsyrepistol gömd bakom ett säte.

En av killarna bara 13 år

Alla killar är under 18 år men då en av dem enbart är 13 år friges han. Samtliga är nu misstänkta för grovt olaga hot mot grupp, grovt olaga hot mot en person samt två fall av misshandel.

Några uppgifter om att någon ska ha blivit förd till sjukhus finns inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.