Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jill Lockman Lundgen och Oskar Gravenfors har rest hela natten och fick vänta ytterligare några timmar på Varbergs station. Se hur de och andra resenärer reagerar på tågstoppet och väntan på bussar. Foto: Valentina Xhaferi/SVT

Stopp i tågtrafiken på Västkustbanan – arbetsfordon har spårat ur

Uppdaterad
Publicerad

Ett urspårat arbetsfordon har lett till stopp i tågtrafiken mellan Varberg och Kungsbacka och svårigheter att få fram tillräckligt med ersättningsbussar. Från klockan 14 kan ett tåg i timmen rulla i ett spår på sträckan.

I klippet ovan ser du resenärers reaktioner på att de fått stiga av på Varbergs station och vänta på ersättningsbussar.

– Vi har rest hela natten och verkar få resa några timmar till, säger Julia Lockman Lundgren, en av många resenärer som fick gå av på Varbergs station och vänta på ersättningsbuss.

Begränsat med ersättningsbussar

– Vi har nu en väldigt begränsad mängd ersättningsbussar som rullar, säger Peter Gyllander, presstalesperson på Hallandstrafiken.

Det var strax efter klockan fyra under torsdagsmorgonen som arbetsfordonet spårade ur.

Det finns en begränsad mängd ersättningsbussar att sätta in, enligt Hallandstrafiken. Köerna utanför stationen i Varberg blir tidvis långa. Foto: Valentina Xhaferi/ SVT

Sträckan mellan Göteborg och Malmö berörs. Tågen från Göteborg körde under morgonen och fram till klockan 14 till Kungsbacka och tillbaka – och tågen från Malmö vände i Varberg.

”Stökigt under dagen”

Klockan 14 öppnade ett spår förbi olycksplatsen.

Uppdatering fredag:

Prognosen för normal trafik, det vill säga att tåg kan köra på båda spåren, är satt till söndag morgon. Ingen ersättningstrafik är planerad under fredagen med undantag för de Västtåg som kör mellan Varberg och Göteborg. Viss påverkan kan ske fram till mitten av nästa vecka, enligt Hallandstrafiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.