Olyckan intäffade mellan Gullbrandstorp och Lynga i Halmstads kommun. Foto: Google Maps.

Trafikolycka utanför Gullbrandstorp

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade på Kustvägen i Halmstads kommun vid 18-tiden på onsdagskvällen. Vägen mellan Gullbrandstorp och Lynga var till en början helt avstängd. Den ena föraren är misstänkt för drograttfylleri.

– Det är två personbilar som är inblandade. Den ena har kört in i den andra bakifrån, säger Thomas Andersson, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Det ska inte röra sig om några personskador, men då räddningstjänsten märkte av att föraren i den bakre bilen verkade påverkad tillkallades polis.

– Det är en man i 40-årsåldern. Han är misstänkt för drograttfylleri ,säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Vägen var helt avstängd ett tag, men efter cirka en halvtimme började trafiken släppas på i ena körfältet. De båda bilarna behövde bärgas.

Vid klockan 19.45 flöt trafiken på som vanligt igen och räddningstjänsten lämnade platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.