Så här såg det ut efter avskedskonserten hemma på Brottet i Halmstad sommaren 2019. Nu står det klart att bandet samlas igen för en ny återföreningsturné genom Sverige. Foto: Rickard Widgren/SVT

Tre år efter avskedsturnén – nu återförenas Gyllene tider igen

Uppdaterad
Publicerad

Gyllene Tiders 40-årsjubileum för tre år sedan var tänkt som ett farväl till fansen. Men till sommaren ger sig Per Gessle och de övriga återigen ut på turné – med premiär på Brottet i hemmaplan i Halmstad.

Per Gessle säger i ett pressmeddelande att pandemin förändrade allt och fick honom att tänka om när det gällde framtiden för bandet som han grundade som tjugoåring.

– Den brödrarelationen vi har och den kärleken vi möts av från vår publik är magisk och i tider som dessa känns beslutet att fortsätta Gyllene Tider-sagan klockrent. Så det är med stor glädje jag kan meddela att Gyllene Tiders historia inte tog slut för några år sedan som vi alla trodde då, säger Per Gessle i pressmeddelandet.

Gyllene Tider bildades i Halmstad i slutet av 1970-talet med Per Gessle, Mats Persson, Micke Andersson, Anders Herrlin och Göran Fritzon som medlemmar.

De har återförenats flera gånger, senast 2019.

FRÅN ARKIVET: Se publikens hyllning till Gyllene tider och Per Gessle berätta om känslorna efter avskedskonserten:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se publikens hyllning till Gyllene Tider och hör Per Gessle berätta om känslorna efter sista konserten hemma i Halmstad Foto: Rickard Widgren/SVT

Så turnerar Gyllene tider i sommar

7 juli – Halmstad, Brottet

10 juli – Helsingborg, Sofiero Slott

12 juli – Malmö, Mölleplatsen

14 juli – Linköping, Stångebrofältet

15 juli – Eskilstuna, Sundbyholms Slott

17 juli – Lysekil, Pinneviken

19 juli – Skövde, Boulognerskogen

21 juli – Kalmar, Fredriksskans

22 juli – Ronneby, Brunnsparken

26 juli – Piteå, Pite Havsbad

28 juli – Stockholm, Stockholms Stadion

29 juli – Rättvik, Dalhalla

2 augusti – Karlstad, Mariebergsskogen

3 augusti – Uppsala, Botaniska Trädgården

5 augusti – Göteborg, Ullevi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.