Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se publikens hyllning till Gyllene Tider och hör Per Gessle berätta om känslorna efter sista konserten hemma i Halmstad Foto: Rickard Widgren/SVT

Gyllene Tider sa tack och farväl på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Tack. Det var budskapet på skyltarna som många i publiken höll upp i riktning mot scenen när Gyllene Tider spelade kvällens sista låt som satte punkt för de 40 år som popbandet från Halmstad existerat.

– Vilken resa vi gjort, säger Per Gessle strax efter bandet gått av scenen.

Det blev känslosamt för Gyllene Tider när de avslutade sin Sverigeturné hemma i Halmstad på lördagen.

– Tårkanalerna fuktades när folk började hålla upp tack-skyltarna under sista låten ”När alla vännerna gått hem”. Jag trodde inte att jag skulle fixa att sjunga då, säger Micke Syd Andersson till SVT Nyheter Halland direkt efter konserten.

Per Gessle

Gessle: ”Vemodigt men härligt”

Kvällens final till ära fick publiken i Halmstad sig en liten överraskning mitt i kavalkaden av hits. Niklas Strömstedt gästspelade på ”Marie i växeln”, vars text han skrivit tillsammans med Per Gessle en gång i tiden.

– Det känns nostalgiskt och vemodigt men också härligt. Det är så underbart att få vara med om den här kontakten med publiken. Vilken resa vi gjort, säger Per Gessle om känslorna efter att ha vinkat hejdå till publiken.

I klippet kan du se publikens hyllning till bandet och höra hur Per Gessle jämför turnén med en känd Roxette-titel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Per Gessle

Mer i ämnet