Fritagningen skedde vid Hede Fashion Outlet i Kungsbacka i juli 2020. Foto: SVT

Tre män döms efter fritagning av morddömd i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Tre män döms i Varbergs tingsrätt för främjande av flykt, efter att en man som avtjänade sluten ungdomsvård för ett mord, fritogs under en permission i Kungsbacka.

Den unge mannen satt dömd för ett mord i Rinkeby i Stockholm 2018. På en bevakad aktivitet i Kungsbacka i juli fritogs han av tre män i en taxi, försvann och blev internationellt efterlyst. Nu döms tre män, hemmahörande i Göteborg, för främjande av flykt vid Varbergs tingsrätt.

Två av männen döms till fem månaders fängelse, medan den tredje döms till ungdomsvård. Fritagningen skedde vid Hede Fashion Outlet.

Enligt vad behandlingsassistenterna anger i domen, gick själva fritagningen lugnt till. Tingsrätten anser dock att främjandet av den fritagnes flykt ska anses som grovt då flykten var planerad.

Rymlingen är ännu på fri fot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Halland
Mer Nyheter