Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tidigare i veckan greps flera personer misstänkta för inblandning i mordet. Tre släpps nu och en ny person har anhållits. Hör kammaråklagare Ginger Johansson i klippet. Foto: Anna Palmgren/SVT

Tre släppta för knivmordet i Halmstad – ny person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

De tre personerna som anhölls misstänkta för mord och försök till mord i Halmstad i måndags har släppts på fri fot. En ny person under 18 år har nu anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord.

Det var under måndagsmorgonen som en person blev knivskuren till döds i centrala Halmstad och en person skadades svårt. Senare samma dag greps och anhölls tre unga personer. De har nu släppts på fri fot.

– De här tre personerna har samtliga varit anhållna på den lägre misstankegraden och misstankarna mot dem har inte stärkts under utredningens gång. Misstankarna är dock inte formellt avskrivna ännu och utredningarbetet fortsätter, säger kammaråklagare Ginger Johansson.

Ytterligare en man har varit anhållen i sin frånvaro och kunde under onsdagskvällen gripas i Mariestad. Han misstänks för mord och försök till mord.

Senast på lördag måste åklagare besluta om mannen ska begäras häktad eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.