Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se second hand-experten avslöja sina tre bästa tips på hur du fyndar i begagnat-butikerna. Foto: Casandra Hallberg/SVT

Tre tips: Så hittar du bästa fynden på loppis

Uppdaterad
Publicerad

Att hitta guldkornen på second hand behöver inte vara svårt. SVT följde med second hand-profilen Lizette Svensson på loppis för att ta reda på hennes tre bästa tips.

Intresset för second hand fortsätter att öka.

För Lizette Svensson i Halmstad har det blivit en livsstil att handla så gott som allt på second hand. Nästan 20 000 personer följer hennes second hand-tips på sociala medier.

– Intresset för second hand började under en period när jag hade ont om pengar, sedan dess har det bara ökat och idag handlar jag nästan allt på second hand, säger hon.

Se hennes bästa tips på hur du fyndar på second hand i klippet ovan .

Second hand slår rekord – men hjälpsändningarna blir inte fler för Agape i Falkenberg

40-årsjubileum Agape i Falkenberg märker tydligt av second hand-boomen. Men ändå leder det inte till att biståndsorganisationen kan skicka mer hjälp till andra länder. Här förklarar verksamhetschefen Emanuel Wien vad det beror på.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Bara det är helt och rent brukar det gå att sälja”, säger Emanuel Wien, verksamhetschef på Agape i Falkenberg som driver second hand-butik. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.