Trio smugglade ut varor från Gekås i barnvagn

Uppdaterad
Publicerad

En stöldliga bestående av två män och en kvinna misstänks ha stulit varor vid flera tillfällen från bland annat varuhuset Gekås. Nu åtalas trion vid Varbergs tingsrätt för flera fall av stöld till ett värde som uppgår i en halv miljon kronor.

Båda männen och kvinnan är i 30-årsåldern och hemmahörande i Karlstad. En av männen och kvinnan uppges vara ett par, och den andra mannen är inneboende hos paret.

Vid två tillfällen i slutet av förra året har trion besökt Gekås i Ullared och plockat på sig varor till ett sammanlagt värde på cirka 40.000 kronor. Det rör sig om bland annat verktyg, filmer, TV-spel och fisketillbehör.

Ullared

Varorna har sedan placerats i en barnvagn som körts förbi kassorna utan att varorna uppvisats eller betalats.

Idén om barnvagnen växte fram

I förhör uppger kvinnan att det är ”tomt i familjekassan”, och att trion i samförstånd odlat idén om att använda barnvagnen att smuggla ut varorna med.

Trion har utöver nedslagen på Gekås, under en period om ungefär ett års tid, besökt en rad andra butiker i Mellansverige och stulit varor till ett sammanlagt värde på omkring en halv miljon kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ullared

Mer i ämnet