Foto: TT

Trots rött kort: Varberg vann mot J-södra

Publicerad

Både Varbers Bois och Halmstad BK spelade matcher i Superettan under måndagen.

I över en halvlek spelade Varbergs Bois med en man kort, sedan Nahom Girmai utvisats. Trots det lyckades Jönköpings Södra inte ta sig hela vägen in i mål.

37 minuter in gjorde Albert Ejupi första målet för Varberg och 60 minuter in kvitterade Daryl Smylie för Jönköping. Gabriel Altemark Vanneryr avgjorde matchen i minut 86 och matchen slutade alltså 2-1 till Varberg på hemmaplan.Nu har Varberg tre poäng och ligger på en tolfteplats i tabellen i Superettan.

Förlust för Halmstad

Också HBK spelade på hemmaplan, där de mötte Norrby. Matchen var länge mållös men under minut 63 gjorde Abdelrahman Saidi första målet för Norrby. Tio minuter senare satte Richard Yarsuvat matchens andra boll i nätet. Matchen slutade med förlust för Halmstad, med siffrorna 0-2. Halmstad ligger på tre poäng och en tiondeplats i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.