Bockstensmannens fyndplats och Världsarvet Grimeton är två av platserna som turistbussen kommer stanna till vid. Foto: TT

Turistbuss ska främja landsbygden i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Lagom till sommaren lanserar Varbergs kommun en ny busslinje som ska knyta ihop Varbergs innerstad och landsbygd. ”En sightseeingbuss anpassad till landsbygdens förutsättningar”, enligt kommunen.

Det är Länsstyrelsen i Halland och Varbergs kommun i samarbete med Hallandstrafiken som står bakom konceptet ”Åkturen”, en busslinje som tar resenärerna från Varbergs centrum till de besöksmål som vanligtvis är svåra att nå utan bil.

Sightseeing

Bussen kommer att göra uppehåll vid Världsarvet Grimeton, Bockstensmannens fyndplats, Åkulla bokskogar och ett tiotal besöksmål i närheten.

Enligt kommunen vill man testa ett nytt kollektivtrafikkoncept med inspiration från sightseeingbussar – valet är fritt var du väljer att hoppa av eller på.

Turen invigs den 1 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.