Lars-Gunnar Perlinger, förundersökningsledare, om de bilar som beslagtagits av polis efter onsdagens sprängladdning i Halmstad. Foto: Polisen/SVT

Två bilar beslagtagna för undersökning efter sprängladdningen i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar med misstänkt koppling till den sprängladdning som hittades i onsdags har beslagtagits av polis.

Det misstänkta föremål som beslagtogs av nationella bombskyddet i Halmstad under onsdagen visade sig vara en skarp sprängladdning. Nu har två bilar med misstänkt koppling till händelsen beslagtagits.

– Vi fick information som gjorde att vi behövde kontrollera två bilar. Främst för att säkerställa att det inte fanns några sprängladddningar på fordonen, säger polisens förundersökningsledare Lars-Gunnar Perlinger.

Bilarna har flyttats till en plats där de enklare kan undersökas av polis, men hur länge de kommer hållas i polisens förvar är oklart.

– Bilarna kommer kontrolleras nästa vecka av personal med expertis, säger Lars Gunnar Perlinger.

Varför experthjälp behövs eller om ägarna till de två bilarna har någon koppling till sprängladdningen väljer Lars Gunnar Perlinger att inte kommentera.

Bilarna beslagtogs på två olika platser i Halmstad.

Nya förhör

Under fredagen har polisen hållit flera nya förhör, men i nuläget finns det fortfarande ingen misstänkt.

– Främst är det dörrknackning och vittnesuppgifter som gäller. Annars kan jag inte uttala mig om vilka vi har förhört, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.