Området vid Östergårdsskolan i Halmstad spärrades av efter knivattacken. Foto: Linus Kamstedt Lindholm

Man anhållen misstänkt för mordförsök på tonåringar

Uppdaterad
Publicerad

En man har frihetsberövats och anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på två pojkar i övre tonåren i Halmstad i lördags. Ytterligare en gärningsman jagas av polisen misstänkt för mordförsöken.

En man som misstänks för två fall av mordförsök har under söndagseftermiddagen frihetsberövats och anhållits av åklagare. Mannen har förhörts och nekar till brott.

Polisen är förtegen om hur gripandet gick till. Hurvida de misstänkta gärningsmännen är kända av polisen sedan tidigare, eller om de har en koppling till tonåringarna, väljer polisen att inte kommentera.

– Om ingenting förändras i den här historien är det definitivt så att den här personen kommer gå till häktning, men vi har tre utredningsdagar där det kan hända väldigt mycket, säger Marie Nilvé, förundersökningsledare på polisen i Halland.

Polisen väljer att inte kommentera ärendet ytterligare innan de nått framgångar i sökandet efter den andra misstänka gärningspersonen.

Tonåringen talbar efter operation

Det var under lördagsmorgonen som två killar i 17- till 18-årsåldern attackerades med kniv av två gärningsmän. Den ena tonåringen höggs i magen och skadades allvarligt. Efter operation vid sjukhuset i Halmstad är personen talbar, men skadeläget är oklart. Båda tonåringar har nu hörts av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.