Sju bilar skadades i en bilbrand på Håsten i Varbergs kommun under natten till söndagen. Foto: Lennart Benson.

Två män åtalade för flera bilbränder i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

En 17-åring och en 19-åring åtalades under torsdagen misstänkta för flera bilbränder på Håsten och branden på Ica Hajen. Det både männen är misstänkta för grov mordbrand respektive mordbrand.

Under torsdagsförmiddagen lämnades åtalet in mot de två unga män som misstänks ligga bakom flera av de bilbränder som var i Håsten i Varberg, under våren.

Av de närmare 70 bilar som brann under våren misstänks de två männen ligga bakom fem av dem. I samband med en brand på Ica Hajen kunde polisen identifiera och gripa männen.

– Vid förhör av de båda männen har man kunnat gå tillbaka i tiden för att se om de haft någon koppling med bränderna som inträffat under våren. Den kartläggningen visar att det finns tillräckliga skäl att väcka åtal för fyra av bilbränderna, säger kammaråklagare Gisela Sjövall till SVT Nyheter Halland.

Branden på Ica hajen samt tre av bilbränder misstänks som grov mordbrand av de sammanlagt fem bränder de båda männen är misstänkta ligga bakom.

Båda männen nekar till brott.

Rättegångsdagarna kommer att inträffa inom knappt två veckor men vilka dagar det blir är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.