Mannen blev attackerad i en fastighet i Halmstad. Foto: SVT

Två män döms till fängelse efter knivmisshandel

Uppdaterad
Publicerad

Nu döms två män till tre år och sex månaders fängelse efter att ha misshandlat och knivskurit en man i halsen i Halmstad. De ska även ha hotat honom och dennes familj.

Det var den 10:e februari i år som de två männen misshandlade offret grovt genom att bland annat skära honom i halsen med en kniv.

Männen som är 35 och 38 år gamla ska på en lördagskväll ha trängt sig in i sitt offers hus och hållit fast honom. Därefter ska de ha misshandlat mannen med en kniv framför dennes familj.

Försök till grov utpressning

De två männen ska även ha försökt kräva offret på 500 000 kronor genom att hota mannen med pistol och kniv. De ska också ha skickat upprepande textmeddelanden där de hotat att döda eller använda våld mot honom och hans familj.

Båda männen döms

Åklagaren ville först få misshandeln dömd som försök till mord, men Halmstad tingsrätt anser att syftet snarare var att allvarligt skrämma och skada offret.

Tingsrätten dömer nu de två männen för bland annat grov misshandel och försök till grov utpressning till fängelse i tre år och sex månader. De ska även betala 87 500 kr tillsammans i skadestånd till mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.