Här syns samtliga katalysatorer som männen ska ha stulit på flera adresser i Halland. Foto: Polisen

Två män misstänks ha stulit 37 katalysatorer – åtalas för stöld och häleri

Publicerad

Två män ska bland annat ha stulit en mätutrustning till ett värde av cirka 670 000 kronor och ett stort antal katalysatordelar i Västsverige. Nu åtalas männen för grov stöld och häleri vid Varbergs tingsrätt.

Enligt åklagaren ska männen ha stulit 37 katalysatordelar till ett sammanlagt värde av minst 92.500 kronor. På anteckningsblock i männens fordon finns en rad adresser där det ska ha funnits exclusiva bilar. Männen ska sedan ha förpackat och gömt stöldgodset i en bil och kört till en parkeringsplats på Getterön i Varberg, där polisen grep in. Händelsen ska ha skett i början av juli. Polisen beslagtog samtliga katalysatorer, en mängd verktyg och kontanter.

Åklagaren åtalar männen för grov stöld och häleri och yrkar på att männen ska utvisas från Sverige till Polen. Åklagaren vill även ha ett förbud för männen att återvända till Sverige under de närmsta fem åren. Männen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.