• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Lägenheten i centrala Falkenberg som stormades av polis under fredagen. Foto: Christian Nilsson

Två män i Falkenberg omhäktades för grov våldtäkt och människorov

Uppdaterad
Publicerad

Det står nu klart att det var tre tonårsflickor från Göteborgsområdet som ska ha hållits inlåsta och begåtts sexbrott mot i början av februari i en bostad i Falkenberg, det bekräftar åklagaren.

Två män i 30-årsåldern omhäktades på måndagen vid Varbergs tingsrätt misstänkta för grov våldtäkt och människorov.

Tonårsflickorna ska ha hållits fångna på en adress i centrala Falkenberg under ett dygn.

En eller flera av tjejerna ska ha blivit utsatta för våldtäkt av de två männen, som greps efter att en av flickorna lyckats fly och larma allmänhet.

– Det har funnits någon form av ytlig bekantskap mellan av en tjejerna och en av gärningsmännen sen en kort tid tillbaka, säger FU-ledare Lars-Gunnar Perlinger.

– Misstankegraden har inte försvagats om man säger så. Det här kommer att bli en omfattande utredning och förutsättningarna för åtal ser goda ut, säger Jon Lindahl, åklagare. till SVT.

De båda männen förnekar brott.

Hallands nyheter var först med att rapportera om var flickorna är hemmahörande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.