Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett äldre par samt två kvinnor från hemtjänsten fanns i villan i Kungsbacka när branden bröt ut. Foto: Joakim Eriksson

Två döda i villabrand i Kungsbacka – personal från hemtjänst brännskadad

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig villabrand bröt ut i Vallda i Kungsbacka strax före midnatt, sent på onsdagskvällen. Kvarlevor av två personer har hittades i huset. Två kvinnor från hemtjänsten som fanns inne i huset fördes till sjukhus med brännskador.

Under fredagsmorgonen bekräftar polisen för SVT Nyheter Halland att det hittats kvarlevor från två personer inne i den villa som brann ner till grunden, natten mot torsdagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har två personer som vi befarar har omkommit i branden” – hör lokalpolisområdeschef Christer Adolfsson berätta om den kraftiga villabranden. Foto: SVT
Kraftig villabrand i Kungsbacka

Det var sent på onsdagskvällen som polisen larmades av hemtjänstpersonal till en adress i Kungsbacka kommun. En av personerna som bor i huset, den äldre mannen i paret, skulle enligt larmet ha ”kastat någon form av brännbar vätska i bostaden”.

Därefter bröt en explosionsartad brand ut, och de två kvinnorna från hemtjänsten som slog larm lyckades ta sig ut ur huset.

– Det brann kraftigt vid vår framkomst till platsen, säger insatsledare Robert Lööv vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Efter branden – stabilt läge för brännskadade

De båda kvinnorna fördes därefter till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Under fredagen vårdas en av dem fortfarande där, och skadeläget för henne bedöms nu vara stabilt.

Den andra kvinnan har förts till Linköping för vård. Enligt olycksfallsrapporten från Region Östergötland bedöms skadeläget för henne nu som lindrigt och stabilt.

Polisen har inlett en utredning om grov mordbrand.

Kommunen påbörjar en utredning enligt Lex Sarah och en anmälan är gjord till Arbetsmiljöverket.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se insatsledaren Robert Lööv berätta om räddningstjänsten arbete vid en kraftiga villabranden i Kungsbacka kommun. Foto: Ella Persson/SVT

”Jättetragiskt”

Kommunen har satt in krisstöd efter olyckan.

– Vi har tagit in företagshälsovården som ska stötta medarbetarna, säger verksamhetschefen på Vård och Omsorg i Kungsbaccka, Isa Urun.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har tagit in företagshälsovården som ska stötta medarbetarna” – hör verksamhetschefen Isa Urun berätta om händelsen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kraftig villabrand i Kungsbacka

Mer i ämnet