Branden inträffade vid 15-tiden på måndagseftermiddagen. Foto: Lennart Benson

Två unga män häktade för branden på Ica Hajen

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen häktades två män på sannolika skäl misstänkta för grov mordbrand efter incidenten på Ica Hajen i Varberg tidigare i veckan. Båda männen är i tonåren och hemmahörande i Varbergs kommun.

Det var i tisdags som matvarubutiken fick utrymmas efter att branden startat. Trots att både personal och kunder lyckades släcka elden på egen hand fick lokalerna utrymmas. Både polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen.

– Branden startade på chipsavdelningen och brandförloppet var snabbt. Det förelåg dessutom ganska stor spridningsrisk, berättar kommunpolisen Rickard Hiller.

Varberg

Exakt hur stor del av butiken som brann kan han inte säga, men åtminstone några hyllor. Ica Hajen fick hålla stängt resten av dagen. Samma kväll greps de båda männen som snart anhölls.

Misstänks även för bilbränder

Under fredagen häktades de alltså vid Varbergs tingsrätt, misstänkta för grov mordbrand. Misstankarna är av den högre graden. Männen är även misstänkta för att ha tänt eld på bilar på Håsten under våren, vid tre tillfällen.

– De är 17 och 19 år gamla och hemmahörande i Varbergs kommun, säger Rickard Hiller.

Hur de ställer sig till anklagelserna vill polisen inte uttala sig om. På grund av sekretess och det tidiga skede som utredningen befinner sig i kan man heller inte säga i vilket syfte de unga männen misstänks ha startat branden.

SVT Nyheter Halland har sökt åklagare i ärendet, utan framgång.

Hallands Nyheter var först med att berätta om nyheten.

Klipp från när branden just släckts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varberg

Mer i ämnet