Tylösand svenskarnas favoritstrand i omröstning. Foto: SVT

Tylösand – Sveriges bästa strand

Uppdaterad
Publicerad

Halland dominerar listan över svenskarnas favoritstränder i en omröstning. Tylösand kniper förstaplatsen av den finaste och bästa stranden i Sverige.

Tylösand, Skrea strand, Getterön och Haverdal ligger alla i topp tio av Sveriges bästa stränder. Det enligt en undersökning gjord av SIFO där 1024 svenskar tillfrågades på uppdrag av resebyrån Resia.

Tylösand som utnämns till den bästa och finaste stranden låg i topp även förra året, men då på en delad förstaplats med Böda Sand på Öland.

Tre hallandsstränder till i topp

Skrea Strand, Getterön och Haverdal ligger också på topplistan över svenskarnas favoritstränder. Falkenbergs två kilometer långa Skrea strand tar sig in på en sjätteplats på listan och delar den med Getteröns vikar i Varberg. Natursköna Haverdalsstrand lägger sig på en åttonde plats.

Vilken är din favoritstrand? Diskutera här:

Lista – Sveriges bästa stränder

  1. Tylösand
  2. Böda Sand
  3. Sudersand
  4. Pite Havsbad
  5. Skanör/Falsterbo
  6. Skrea strand/Getterön/Sandhammaren/Tofta strand/Åhus strand
  7. Knäbäckshusen/Sandhamn (Gotland)/Skansenbadet/Torö strand
  8. Haverdal/Varamobaden (Motala)
  9. Nordkoster
  10. Smitingen (Härnösand)/Köpingsvik (Öland)

Källa: SIFO

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.