Träningsgruppen är relativt färsk. Förhoppningen är att den ska locka många medlemmar och att det på sikt ska räcka till att bilda ett SM-lag. Foto: SVT

Ultimate frisbee ska återigen få fäste i Halmstad

Publicerad

En av sporterna som det tävlas i på SM-veckan i Halmstad i slutet på juni är ultimate frisbee. Det här har studentidrottsföreningen vid högskolan hakat på, dels genom att starta en träningsgrupp och dels genom att vara med och arrangera dubbla SM.

– Vi kör ett inomhus-SM i mars, och det hålls i Högskolehallen. Sen blir det ett utomhus-SM i Tylösand i sommar, säger Fredrik Mattsson, som är projektansvarig.

För några år sedan fanns ett nybörjarlag i kommunen, men när både tränare och spelare flyttade löstes det upp. Men nu håller alltså idrotten återigen på att lyftas.

Kan tävla i sommar

Det är Svenska Ultimateförbundet som storsatsar på att etablera sporten i kommunen. Föreningen är med och stöttar. Med hjälp av sin egenstartade träningsgrupp hoppas man på att få ihop ett lokalt lag.

– Vi hinner inte till inomhustävlingen, men till sommaren håller vi tummarna på att få ihop ett lag, säger Fredrik Mattsson.

Inomhus-SM äger rum 21 och 22 mars och SM-veckan i Halmstad pågår mellan 24 och 30 juni.

I klippet hör du mer om studentidrottsföreningens engangemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.