Ungdomar kastade flaskor mot hus i Särö

Uppdaterad
Publicerad

Ett ungdomsgäng på mopeder kastade glasflaskor mot hus i Särö under tisdagskvällen.

Polisen fick larm om ungdomar som uppträdde stökigt i Särö klockan 22.28 på tisdagskvällen, vilket Kungsbacka-Posten var först med att rapportera om. Ett stort gäng ungdomar, uppskattningsvis 20–30 stycken, for runt på mopeder och förde väsen. Många av dem bar på spritflaskor och personen som ringde polisen misstänkte att det var någon fest i närheten.

– En stund senare ringer ytterligare en person och uppger att ungdomarna kastar glasflaskor mot dennes hus, upp på balkongen. Personen känner sig både rädd och uppstressad, vilket man kan förstå, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Medan hälften av gänget lämnar platsen tämligen omgående dröjer sig resten kvar. Men då polisen kommer fram är det tomt på gatan och en anmälan om allmän skadegörelse upprättas.

– Vi vet i nuläget inte vilka som har gjort detta och det kan vara svårt att reda ut. Möjligen om Kungsbackapolisen har koll på ungdomarna och kan hålla en fotokonfrontation eller så.

SVT har tidigare rapporterat om att ungdomar kastat ägg mot bussar i Kungsbacka kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.