Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är oseriöst”. Riksdagskandidaten Gökhan Doramar (V) menar att anklagelserna mot honom är ogrundade och lyfter upp andra problem på sociala medier. Foto: Anna Palmgren/SVT

Gökhan Doramar (V) riskerar uteslutning – med på Hallands riksdagslista inför valet

Uppdaterad
Publicerad

Ett av Vänsterpartiets toppnamn på riksdagslistan i Halland, Gökhan Doramar (V), riskerar att uteslutas ur partiet. Detta efter att flera anonyma anklagelser riktats mot honom under året och att han gjort inlägg på sociala medier där han kritiserar partiet och dess företrädare.

Den första anonyma anklagelsen kom i början av året i samband med att vallistan för Halmstads kommun antogs, då kom han inte med på listan. I dagsläget sitter han som ersättare i socialnämnden i Halmstad samt står som fjärdenamn på riksdagslistan och tionde plats på regionlistan inför valet.

Senare under våren har det inkommit fler anklagelser, som av partiet beskrivs vara av kriminell karaktär, mot kandidaten och flera möten ska ha hållits för att klargöra vad som hänt.

Anser det vara ogrundade anklagelser

Enligt Lena Ludvigsson (V), distriktsordförande i Halland, ska han inte ha velat samarbeta eller bemöta anklagelserna, något Gökhan Doramar (V) inte anser stämma. Han menar att han aldrig fått tillräcklig information om vad han anklagats för och inte heller av vem. Han menar också att anklagelserna är ogrundade.

Det finns inga aktuella rättsprocesser eller domar mot Gökhan Doramar.

Vill att han ska lämna Vänsterpartiet

Företrädare för partiet i Halland uppmanade honom att lämna sina platser på listorna inför valet – vilket han inte gick med på. Efter ett inlägg på sociala medier där han öppet kritiserar bland annat Vänsterpartiet i Hallands hantering av ärendet och specifika företrädare har partiet inlett en uteslutningsprocess.

I klippet ger Vänsterpartisterna Gökhan Doramar och Lena Ludvigsson sina sidor av saken.

Hallandsposten var först med att rapportera om konflikten som uppstått i partiet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer