Under måndagen införs väktare på Knäredsskolan i Laholm. Foto: SVT

Väktare sätts in på första skoldagen

Uppdaterad
Publicerad

En yttre hotbild mot en enskild familj med barn på Knäredsskolan i Laholm, har gjort att skolan valt att införa väktare under första skoldagen.

Vid åttasnåret under måndagen, ringer skolklockan in och den första dagen på terminen drar igång för många halländska barn. Vid en första syn ser kanske skolgården exakt likadan ut, som när den lämnades i början av juni. På F-6 skolan, Knäredsskolan i Laholm, kommer dock barnen mötas av en annorlunda syn i form av en eller två väktare.

– På grund ut av den hotbild som finns och utifrån den information som skolan fått, finns det anledning att vidta vidare åtgärder. Därför har vi i ett förebyggande syfte valt att sätta in väktare på skolan, säger Richard Mortenlind, utbildningschef i Laholms kommun.

”Ingen anledning att vara oroliga”

På Knäredsskolan går ungefär 200 elever och under dagen kommer rektorn samt lärarna, prata med eleverna om varför de finns väktare på skolan.

– Det finns ingen anledning till att vara oroliga. Vi vidtar denna åtgärd för att kunna ge en god trygghet och säkerhet runt skolan, säger Richard Mortenlind.

Om det kommer sättas in väktare fler dagar är något som skolan tillsammans med utbildningschefen kommer att bedöma under dagen, och information beräknas komma senare under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.