Längs Storgatan i Halmstad ligger flera restauranger. Det var i en av dem som väktaren såg att det brann. Foto: Anna Palmgren/SVT

Väktare stoppade restaurangbrand i centrala Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

En väktare upptäckte att det brann inne på en restaurang på Storgatan när han rörde sig genom centrala Halmstad vid två-tiden natten mot tisdagen. Utan att tveka krossade han ett fönster, hoppade in och hann på egen hand släcka lågorna.

– Det lyste konstigt så jag trodde vid första anblick att de var någon slags lampa, men såg snabbt att de var lågorna från en eld. Jag valde att ta mig in via en ruta. Jag tände en brandsläckare men det räckte inte, så fick använda mig av två till från kunden, skriver väktaren till SVT Nyheter Halland.

När räddningstjänsten kom fram var branden praktiskt taget helt släckt.

– Ett föredömligt ingripande. Han stoppade vad som kunde blivit en större brand, säger Peter Karlborg, inre befäl på Räddningstjänsten i Halmstad.

Förutom rök- och släckskador klarade sig restaurangen från omfattande förstörelse. Händelsen är rubricerad som allmänfarlig vårdslöshet. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.