Ordförande Lars Karlsson: ”Det är dramatik på allra högsta nivå” Foto: TT/SVT

Varberg på tröskeln till allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Förra året hade laget en tuff ekonomisk situation – var nära att förlora elitlicensen – och på planen gick det knackigt. I år har det vänt och på söndag kan Varbergs BoIS bli klara för allsvenskan.

– Det är dramatik på allra högsta nivå. Värre än en skräckfilm, säger ordförande Lars Karlsson.

Vinner Varbergs BoIS superettanmötet borta mot Brommapojkarna på söndag kan laget vara klart för allsvenskan. Men då gäller det även att de får hjälp av sina halländska grannar i Halmstads BK som måste vinna över IK Brage.

– Nu gäller det att Halmstad hjälper lillebror. Jag är helt säker på att de inte viker ner sig, säger Lars Karlsson.

”Påskbergsvallen ska koka”

Skulle det inte gå vägen i helgen kan det istället avgöras i sista seriematchen hemma på Påskbergsvallen den 3 november. Då tar Varberg emot ett annat topplag – Mjällby AIF som med två omgångar kvar ligger på en andraplats i tabellen på samma poäng som ettan Varberg.

– Då hoppas jag hela Påskbergsvallen ska koka och vara full. Det hade varit en stor upplevelse för alla om vi går upp då, säger Lars Karlsson.

Men han poängterar att en allsvensk plats inte på något sätt är i hamn.

– Vi får absolut inte gå händelserna i förväg. I den här serien är det små marginaler och vi hade kunnat vara längre ner i tabellen om bollarna studsat åt fel håll, säger Lars Karlsson.

”Vilken fest det hade blivit i Halland”

Men har tankarna börjat dyka upp kring spel i allsvenskan?

Inga tankar på spel. Men däremot har vi tillsammans med kommunen börjat tittat på arenan och hur den ska kunna bli godkänd för allsvenskt spel, säger Lars Karlsson.

Kommer ni kunna spela på Påskbergsvallen?

Om allsvenskan blir verklighet är det solklart att vi spelar där. Men det är en del att göra framförallt när det gäller säkerhetsdelen.

Har ni ordning på ekonomin nu då?

–  Ja. Vår elitlicens är kassaskåpssäker nu, säger Lars Karlsson.

Även om Falkenbergs FF har det tufft i bottenstriden av allsvenskan finns det ändå fortfarande en chans att det blir två halländska lag i högsta serien nästa år.

– Det hoppas jag verkligen. Vilken fest det hade blivit i Halland, säger Lars Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.