Varbergs kommun får nya förvaltningschefer och ny nämnd

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen utsåg kommunstyrelsen i Varberg två nya förvaltningschefer. Enligt kommundirektör Carl Bartler är de nya cheferna dokumenterat goda ledare.

Den nya utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen får Maria Gustafsson som chef. I dag är hon gymnasiechef på Peder Skrivares skola och hon har tidigare haft motsvarande position i Borås.

Helt ny förvaltning

Hon kommer tillträda den nya tjänsten den 1 januari 2019 och fram till dess är hon involverad i det förberedande arbetet för den nya förvaltningen och den nya utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Varberg

– Det ska bli oerhört spännande att få leda arbetet med att skapa en helt ny förvaltning. Framförallt ser jag fram emot att hitta samarbetsformer mellan utbildning, näringsliv och studie- och yrkesvägledning, något jag tror behövs för att säkra samhällets behov av kompetensförsörjning, säger Maria Gustafsson.

Tar över efter Christina Josefsson

Katarina Sundberg blir ny chef för kultur- och fritidsförvaltningen när Christina Josefsson går i pension. Hon har tidigare jobbat bland annat som personalchef, politisk sekreterare och kommunalråd.

För närvarande är hon avdelningschef och förhandlande ombudsman på IF Metall västra Skaraborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varberg

Mer i ämnet