Dokument inifråns reporter Anna Nordbeck. Foto: SVT/Privat

Växte upp i Halmstad – nu är hon Guldspadevinnare

Publicerad

Under lördagen fick Anna Nordbeck, uppvuxen i Halmstad, ta emot Guldspaden för SVT-dokumentären Fallet Kevin.

Under våren 2017 släpptes Dokument inifråns serie om Fallet Kevin. I november belönades serien med Stora journalistpriset i klassen Årets avslöjande och under lördagen var det dags igen. Då fick de ta emot en Guldspade för dokumentärserien. En av de som tog emot priset var Anna Nordbeck, som bodde i Halmstad från elva till 19 års ålder.

– Det känns fantastiskt! Det är jättekul att få priser och det är en bekräftelse på att vi gör vårt jobb bra. Men under den här våren har det varit extra viktigt att Robin (Dahlén) och Christian (Karlsson) har fått en upprättelse från rättsväsendet också, säger hon.

Friades från alla misstankar

I mars friades de två bröderna från mordmisstankarna.

– Genom sin presentation av utredningen rentvådde åklagaren bröderna så tydligt. Det är ett viktigt steg för oss för att det bekräftar granskningen, men framförallt för Robin och Christian och familjen, säger Anna Nordbeck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.