En sista samling med några av de barn som gått på Norre katts öppna förskola. Foto: SVT

Vemodigt avsked för öppna förskolan

Uppdaterad
Publicerad

Idag var sista dagen för Norre katts öppna förskola efter 30 år som verksamma i Halmstads kommun. Lokalen var fylld med barn och upprörda föräldrar som var på plats för att säga hejdå, en sista gång.

Under våren beslutade barn- och ungdomsnämnden att avveckla Norre katts öppna förskolan för att spara in pengar. Föräldern André Sundström är en av de som haft sitt barn på förskolan och är upprörd över beskedet.   

– Det är jättetråkigt, vi vet inte vad vi ska göra nu på dagarna. Det är ett jättebra ställe, man kan komma hit och träffa andra barn och föräldrar som är i samma situation, säger föräldern André Sundström.

Norre katts öppna förskola sista dag som efter dryga 30 år som verksamma. Foto: SVT

”Mycket sorgligt”

Föreståndaren Cinna Claesson anser att verksamheten har varit värdefull för många föräldrar under årens lopp.

-  Mycket sorgligt, det är en epok som går i graven eller stängs ner nu. Det är så många föräldrar och barn som har varit här och varit berörda utav verksamheten och skulle vara det för långt tid framöver, säger Cinna Claesson.

Hör föräldrarna berätta om vad förskolan betytt för dem  i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.