I klippet ovan frågar vi folk i Halmstad om det finns några samtalsämnen som man helst undviker vid fikabordet för att inte riskera dålig stämning? Foto: SVT

”Vi är rädda för att säga vad vi tycker”

Uppdaterad
Publicerad

Under rubriken ”Sverige möts” ska olika ämnen diskuteras utifrån olika perspektiv, här på SVT Nyheter. Forskare ser tendenser till ökade motsättningar i samhället men frågan är om alla vågar säga vad de tycker.

I klippet ovan frågar vi folk i Halmstad om det finns några samtalsämnen som man helst undviker vid fikabordet för att inte riskera dålig stämning?

---

Sverige möts

Hur är tonen i kommentarsfälten i sociala medier och hur pratar vi egentligen med varandra i frågor där vi tycker olika? Under hösten kommer vi på SVT spegla en rad frågor där åsikterna går skarpt isär och undersöka vad som händer när människor faktiskt träffas och pratar – öga mot öga.

Vill du möta någon som inte tycker som du, eller bara veta mer? Besök på Sverige möts hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.