Föräldern Andreas Almgren lämnar över namnunderskrifterna till Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande och Håkan Björklund (C), ordförande i teknik- och fritidsnämnden. Foto: SVT

Vill bevara Halmstads lekplatser – lämnar in över 600 namnunderskrifter

Uppdaterad
Publicerad

Reaktionerna på att flera lekplatser runtom i Halmstads kommun har eller ska monteras ned har rört upp känslor bland många föräldrar. Nu kraftsamlar de genom att lämna över en lista med sammanlagt 666 namnunderskrifter för att bevara och återuppbygga lekplatserna.

– Det handlar om att påvisa ett missnöje. Jag hoppas att kommunen lär sig någonting. De borde ha en bättre dialog med oss som bor i stan. Jag vill att man tar med sig det här i framtiden, säger Halmstadsbon Andreas Almgren.

Han är pappa till tre barn och bor i ett område där tre av fem lekplatser har rivits. Han har varit drivande i frågan om att bevara och återuppbygga lekplatserna och har fått ihop över 600 namnöverskrifter från upprörda föräldrar.

Under onsdagseftermiddagen överlämnade han dessa till Håkan Björklund (C), ordförande i teknik- och förvaltningsnämnden samt Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande. 

Tveksam till förändring

Det var efter en besiktning hösten 2018 som kommunen hittade cirka 300 fel på lekplatserna. De höll inte säkerhetsstandard enligt EU-regler. Beslut fattades om att 21 av 121 lekplatser skulle försvinna. Enligt ledande politiker finns det inte pengar till att renovera och rusta upp lekplatserna.

Trots de hundratals namnunderskrifterna är Andreas Almgren tveksam om det ger någon effekt.

I klippet ser du honom överlämna listan till politikerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.