I sommarstugan hittades stor mängd cannabischarts. Nu döms tre män till fängelse för narkotikabrott. Foto: Polisens förundersökning

14 kilo cannabis hittades i sommarstuga i Båstad – tre män får fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha spanat mot sommarstugan i Båstads kommun slog polisen till. De hittade 14 kilo cannabis och en verkstad för att blanda ut narkotikan. Nu döms tre män till fängelse för narkotikabrott.

Det var i samband med att polisen hade börjat spana på en person i Halland som det upptäcktes att mannens flickvän hyrt en sommarstuga utanför Båstad hösten förra året.

Polisen började hålla span på stugan och såg då bland annat hur en bil anlände och en stor frigolitlåda bars in.

Efter fem dagars spaning slog polisen till och gick in i stugan med insatsstyrkan. Tre män flydde ut i terrängen men kunde lokaliseras av en polisdrönare.

I stugan hittades sedan 14 kilo cannabis samt verktyg till att blanda ut narkotika med ett pulver och trycka ut haschkakor.

Döms för grovt narkotikabrott

Nu döms två av männen vid Helsingborgs tingsrätt till tre års fängelse för grovt narkotikabrott för att ha varit delaktiga i processen genom att bland annat ha bearbetat och förpackat cannabisen genom verktyg de införskaffat.

Brottet anses som grovt eftersom det utgjort ett led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning och att det handlar om stor mängd narkotika.

Fjärde man frias

Den tredje mannen döms till ett och ett halvt års fängelse för att ha tagit emot 4,6 kilo cannabis av männen. Brottet bedöms vara av normalgraden då gränsen för grovt brott ligger på fem kilo.

De tre männen har erkänt delar av händelseförloppet.

En fjärde man, som åtalats mot sitt nekande för att ha varit inblandad i att hantera cannabisen, frias från misstankarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen hade några dagar tidigare inlett spaning mot en man. När de slog till mot sommarstugan hittades en verkstad för att spä ut cannabis. Foto: Ur polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.