Skolans matsal är mest drabbad och har flest krossade rutor. Foto: Privat

17 krossade fönsterrutor på grundskola i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

I flera veckor har personal och elever i Asmundstorp mötts av krossade fönsterrutor när de kommit till sin skola. Totalt har 17 rutor krossats och de flesta är vid skolans matsal.

– Det här är sabotage, säger Eva Olovsson, rektor på Asmundtorps skola.

Den senaste krossade rutan upptäcktes under måndagsmorgonen.

– Det är jättetråkigt och det medför extra arbete för städare samt att undervisningen blir drabbad. I matsalen påverkar det frukosten för fritidsbarnen, säger rektorn Eva Olovsson.

Ber om tips på sociala medier

Skadegörelsen har inträffat vid tre till fyra olika tillfällen.

– Förmodligen händer det på vardagskvällarna och på helgerna, men vi vet inte vem eller vilka som ligger bakom det här. Vi ser det bara på morgonen att rutorna har krossats med sten.

På skolans hemsida och på Facebook har de publicerat ett inlägg om incidenterna. De hoppas på att folk ska höra av sig med tips.

– Vi har gjort det för att hjälpas åt och få bukt med sabotaget och för att värna om vår by. Vi hoppas att föräldrarna ska prata med sina barn om detta, säger Eva Olovsson.

Polisanmälan och kameraövervakning

Efter måndagens skadegörelse har skolan bestämt sig för att polisanmäla händelserna. En diskussion om att införa kameraövervakning, kommer också att tas upp.

– Polisanmälan kommer vi att göra eftersom det har skett så många gånger. Frågan om kameraövervakning ska lyftas och det ska undersökas om det är en väg att gå. Vi har pratat om det tidigare men nu aktualiseras frågan igen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.