Foto: Arkiv

181 nycklar stulna från hemtjänsten i Höganäs

Uppdaterad
Publicerad

Det är personer med hemtjänst i Viken, Lerberget och omkringliggande landsbygd som berörs. Inbrottstjuvarna tog sig in i hemtjänstens kontor och bröt loss två låsta nyckelskåp natten mot torsdag.

De 181 nycklarna är stulna.

– Det är en väldigt allvarlig händelse som skapar otrygghet, vi har satt in extra bevakning i form av ett vaktbolag som cirkulerar med bil i de berörda områdena och har kontaktat samtliga berörda personer. Just nu jobbar två låssmedsfirmor med att byta ut samtliga lås, konstaterar Inger Offersson Persson som är tillförordnad vd för Höganäs omsorg.

Det var natten mot torsdag som någon eller några brutit sig in i hemtjänstens kontor och brutit loss två väggfasta låsta nyckelskåp.

Kontrollera legitimation på personalen

Enligt Inger Offersson Persson tar de flesta vars nycklar bestulits beskedet med ro, men några är oroliga.

Hemtjänsten i Höganäs har kallat in extra personal och gör fler hembesök än vanligt för att skapa trygghet. De har även uppmanat alla med hemtjänst att vara uppmärksamma på sin omgivning och vara extra noga med att kontrollera personalens legitimation.

Stölden är polisanmäld.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Helsingborg
Mer Nyheter